ЗА НАС

Вилата од Алула е нов објект со интересна архитектура кој се наоѓа во центарот на Вевчани. Ги нудиме сите хотелски услуги за Ваш пријатен одмор, од лусузно сместување, убава храна и пијалоци во Нашиот ресторан, па се до организирани посети на познати локации и планински врвови. Во моментите кога сакате да се опуштите и да уживате во друштво со Вашите пријатели тука е и нашиот кафе бар, на приземјето на Нашата вила.

 

Kaфе-бар-бистро со тераса

 

Ресторан

 

Сместувачки Капацитет

 

Населба и Општина ВЕВЧАНИ
Подножје на планината Јабланица

- 25 км. северозападно од Охрид
- 15 км од Охридскиот аеродром
Излетнички места:
- Планински врвови
- Црн Камен 2258 м.н.в.
- Стрижак 2236 м.н.в.
- Планински очи
- Вевчанска Локва
- Подгоречко Езеро
- Јанков Камен 1250 м.н.в.
- Археолошки Локалитет Вајтос
- Вевчански извори 980 м.н.в.
- Манастир Св.Спас 1300м.н.в.
- Архитектонски градежна традиција
создадена од прочуените Вевчански мајстори
- Црква Св. Никола до центарот на Вевчани
- Воденици и валавици

- Вевчански Карневал - 13 и 14 Јануари,
со 1400 години постоење